TradingSolutions

TradingSolutions säljer idag leasingbilar åt flera hundra olika uppdragsgivare, exempelvis små och stora företag, stat, landsting, kommuner samt leasingbolag och banker. Våra försäljningsvolymer och omsättning har ökat år från år och vi gör auktionsavslut på cirka 60-80 bilar varje dag, måndag till fredag. Men vi är likna nyfikna och okonventionella som när vi börjande 2001. Ingenting är för bra för att inte kunna vidareutvecklas. Och vi analyserar ständigt vår omgivning för att ligga steget före. Allt för att kunna ge dig – vår kund – rätt rådgivning vid rätt tidpunkt.

Genom att ständigt utmana oss själva – och ifrågasätta det mesta – säkerställer vi att hela tiden utveckla våra tjänster och funktioner kontinuerligt. Med omtanke om både våra köpare och säljare.

2020

Under året kommer vi att sälja över 15 000 bilar åt ett stort antal kunder, vilket är nytt rekord! GoCar, vår försäljningstjänst för privatpersoner och mindre företag, lanseras under året. Finjusteringar i detaljerna: vi lanserar auktionsbranschens första 360-gradersfotografering och höjder därmed kvaliteten ytterligare. I oktober utses TradingSolutions till ett gasellföretag av Dagens Industri.

2019

Med nära 10 000 inspekterade bilar under året och flera nya strategiska leasingsamarbeten igång förvärvas en anläggning i Falkenberg för att möta efterfrågan och försäljningsvolymer. De utländska köparna fortsatt mycket aktiva och nära var femte bil säljs till en högstbjudande utomlands.

2017

Antal inspekterade bilar ökar på ett år från 1 500 till över 6 000. Denna volymökning kräver en ny satsning i form av större yta. I december förvärvar TradingSolutions en anläggning utanför Björkvik, idag till ytan Sveriges största remarketing center. Strategiskt samarbete med ADESA (tidigare CarsOnTheWeb) inleds vilket gör att våra kunders bilar exponeras över hela Europa.

2016

Kundönskemål och -krav på att TradingSolutions fysiskt skall kunna inspektera bilar gör att vi strategiskt investerar i denna process och etablerar en första inspektionsanläggning i Kungsängen utanför Stockholm. Vår egenutvecklade inspektions-app lanseras internt och ligger till grund för den fortsatta utvecklingen. Depåer i Surte och Svalöv öppnas för att serva våra kunder i väst och syd.

2015

Starten av det nya TradingSolutions påbörjas den 1 april när AutoPlan i en outsourcingaffär lägger ut sin remarketingtjänst av kundernas bil till oss. I samband med detta bildas en ny ägarstruktur med Niklas Hallström, Daniel Harder och Leif Iversen i bolaget TradingSolutions Sverige AB.

2009

Finanskris över hela världen och även i Sverige drabbas vi av dramatiska prisfall på begagnade bilar. TradingSolutions arbetar vidare med ökad digitalisering av processerna och övervintrar den värsta stormen tillsammans med de strategiska kunderna.

2002

Första versionen av vår egenutvecklade remarketingplattform ser dagens ljus. Det mångåriga och nära samarbetet med AutoPlan påbörjas.

2001

TradingSolutions grundas med idén att effektivisera och förbättra processen kring hur leasingbilar säljs efter leasingperiodens slut. Vår spännande resa att digitalisera försäljning av bilar tar sin början.