TradingSolutions historia

”Vår framgång och positiva utveckling baseras inte enbart på kvaliteten i vårt arbete. Det handlar om en förståelse för helheten och fokus på största kundnytta. Både för köpare och säljare.”

TradingSolutions idag

Genom att ständigt utmana oss själva – och ifrågasätta det mesta – säkerställer vi att hela tiden utveckla våra tjänster och funktioner kontinuerligt. Med omtanke om både våra köpare och säljare.

TradingSolutions är ett svenskt och privatägt företag. Ledningen består av Niklas Hallström med över tio års erfarenhet som landschef för BMW Groups leasingbolag Alphabet Fleet Services,  Daniel Harder som i närmare 20 år utvecklat internetbaserade bilauktionssystem åt många svenska bilfinansbolag och Leif Iversen med 25 års erfarenhet av att sälja bilar i auktionsformat, Tillsammans med våra övriga medarbetare besitter vi en unik erfarenhet inom vårt område och en förståelse för helheten.

TradingSolutions säljer idag leasingbilar åt flera hundra olika uppdragsgivare, exempelvis stora och mindre företag, kommuner och regioner samt ett antal stora leasingbolag och banker. Våra försäljningsvolymer och omsättning har ökat år från år och vi gör idag auktionsavslut på cirka 70-90 bilar varje dag, måndag till fredag. Men vi är lika kundfokuserade, välkomnande och fast beslutna att bli den största marknadsplatsen för bilar. Ingenting är för bra för att inte kunna vidareutvecklas. Och vi analyserar ständigt vår omgivning för att ligga steget före. Allt för att kunna ge dig – vår kund – rätt rådgivning vid rätt tidpunkt. Oavsett om du skall sälja 1 bil eller 1 000.

 

TradingSolutions Logo - Bilförsäljning för leasingbolag

Vår historia

^
2015

Nya TradingSolutions

TradingSolutions Sverige AB grundas och bolaget övertar från och med den 1 april verksamheten från TradingSolutions Stockholm AB när AutoPlan i en outsourcingaffär lägger ut sin remarketingtjänst av kundernas bilar till oss. Den nya ägarstrukturen består av Daniel Harder, Niklas Hallström och Leif Iversen.

^
2016

Kungsängen

Kundönskemål och krav på att TradingSolutions fysiskt skall kunna inspektera bilar gör att vi strategiskt investerar i denna process och etablerar en första inspektionsanläggning i Kungsängen utanför Stockholm. Vår egenutvecklade inspektions-app lanseras internt och ligger till grund för den fortsatta utvecklingen. Depåer i Surte och Svalöv öppnas för att serva våra kunder i väst och syd.

^
2017

Björkvik

^
2019

Falkenberg

^
2020

Över 15 000 sålda bilar

Antal inspekterade bilar ökar på ett år från 1 500 till över 6 000. Denna volymökning kräver en ny satsning i form av större yta. I december förvärvar TradingSolutions en anläggning utanför Björkvik, idag till ytan Sveriges största remarketing center. Strategiskt samarbete med ADESA (tidigare CarsOnTheWeb) inleds vilket gör att våra kunders bilar exponeras över hela Europa.

Med nära 10 000 inspekterade bilar under året och flera nya strategiska leasingsamarbeten igång förvärvas en anläggning i Falkenberg för att möta efterfrågan och försäljningsvolymer. De utländska köparna fortsatt mycket aktiva och nära var femte bil säljs till en högstbjudande utomlands.

Under året nådde vi en milstolpe och sålde över 15 000 bilar på uppdrag åt ett stort antal kunder – ett nytt rekord! GoCar, vår försäljningstjänst för privatpersoner och mindre företag, lanseras under året. Finjusteringar i detaljerna: vi lanserar auktionsbranschens första 360-gradersfotografering och höjder därmed kvaliteten ytterligare. I oktober utses TradingSolutions till ett gasellföretag av Dagens Industri.

Det bästa med TradingSolutions som företag är att alla som arbetar här strävar efter innovativa lösningar, brinner för digitalisering och utveckling. I vår bransch ser vi oss själva som ett självklart val och en ledande aktör.

Filippa – Marknadsföring

På TradingSolutions sätter vi alltid kunden först genom att ständigt se över kundnyttan. Det är inspirerande att arbeta på ett företag där vi har högt i tak och alltid ser möjligheter.

Fredrik – Key Accont Manager

Nyhetsbrev?

Är du intresserad av att få nyheter om det senaste i branschen? Lite tips och trix inför din försäljning?

Vi skickar ut ett rykande färskt nyhetsbrev en gång i månaden, samt aktuella kampanjer och rabatter!